top of page

Fii propriul tau designer! Amenajeaza-ti casa cu stil la inceput de primavara!

Venirea primaverii nu se observa doar afara, in timp ce asteptam sa apara soarele, ci si in starea noastra de spirit.

Suntem mai veseli, mai fericiti, mai zambitori, si de ce nu, mai inspirati sa schimbam ceva in jurul nostru.

Si chiar daca primavara nu ne indeamna sa stam atat de mult timp in casa precum toamna sau primavara, de ce sa nu ne bucuram de o ambianta placuta in putinul timp petrecut acasa? Pentru ca, fie vorba intre noi, tot “acasa” este locul unde ne simtim cel mai bine.

De ce sa ne multumim cu lucruri banale si sa nu incercam ceva nou, cu costuri minime si putin efort? Pentru ca da, este posibil. Avem nevoie doar de putina imaginatie pe care sa o punem in practica ori de cate ori simtim nevoia. Asa ca, venirea primaverii poate fi doar un pretext pentru a face ceea ce ne place. Inarmati cu rabdare si cu cateva idei bune, ne putem amenaja casa fara ajutorul vreunui designer. Sa fii propriul designer este atat o provocare, cat mai ales o placere.

  1. Cauta surse de inspiratie

Se spune ca nimeni nu s-a nascut invatat si este o provocare sa inveti lucruri noi, asa ca niciodata nu este prea tarziu pentru a-ti redecora casa ca un profesionist. In plus, tu te cunosti cel mai bine, iti stii gusturile si preferintele, ai nevoie de doar putina imaginatie si cateva idei pe care sa le pui in practica. Te poti inspira de pe internet, din reviste sau urmarind emisiuni de specialitate sau, de ce nu, plimbandu-te prin magazinele de mobila si decoratiuni. Fii inspirat! Alege sa fii diferit! Nu vrei o casa trasa la indigo.

2. Alege stilul care ti se potriveste

Modern, clasic, vintage, romantic, rustic, victorian, scandinav, opulent etc? In functie de personalitatea ta, poti alege stilul care te reprezinta. Odata ce ti-ai format un stil, este mult mai usor sa iti pui ideile in practica.

3. Less is more

Pe principiul “less is more”, sau, mai pe romaneste “mai putin inseamna mai mult”,

renunta la obiectele decorative primite in dar, care nu sunt tocmai pe placul tau sau la decoratiunile vechi de care te-ai plictisit.

Arunca-le, doneaza-le, vinde-le la magazinul de antichitati sau ascunde-le intr-un dulap si scoate la inaintare obiectele decorative colorate, care sa iti mareasca senzatia de bunadispozitie, sau da o raita prin magazinele de decoratiuni si intregeste – ti colectia.

4. In pas cu moda?

Da, poti fi in pas cu moda, mai ales atunci cand designerii te ajuta in acest sens, astfel ca in fiecare an apar noi tendinte. Poti sa redecorezi in fiecare an daca bugetul iti permite. Insa, daca esti o persoana conservatoare, poti alege sa iti decorezi locuinta cu piese de mobilier care rezista in timp, atat din punct de vedere calitativ, cat si prin prisma designului. Astfel, poti alege lucruri care sa fie in voga si peste cativa ani si care sa nu devina plictisitoare. Poti sa plusezi din cand in cand la capitolul noutati cu decoratiuni, care nu sunt atat de costisitoare precum o piesa de mobilier. Detaliile fac diferenta. Esentele tari se tin in sticlute mici.

5. Nu uita de culori!

Da, o casa vesela si colorata va fi intotdeauna o idee buna, bineinteles atata timp cat nu exagerezi. Asa ca nu te sfii sa folosesti culori, mai ales ca anotimpul iti permite. In plus, se stie felul in care culorile iti pot influenta starea de spirit.

Si pentru ca tot suntem la acest capitol, culorile predominante ale anului 2017 în design interior sunt nuanțe de purpuriu, mov, lila, verde, tonuri de albastru, dar și culori vibrante precum galben, oranj, roz trandafiriu, roșu.

6. Florile, nelipsite din orice casa!

Florile nu ar trebui sa lipseasca din casa noastra. Decoreaza-ti casa cu flori si aranjamente florale de sezon.

Florile inseamna viata, frumusete, culoare, veselie.

7. Un element decorativ de impact

Pentru a reda si mai multa personalitate locuintei, de ce sa nu optezi pentru un fototapet?

Ieftin, simplu, rapid, in voga, unic. Fototapetul este din ce in ce mai folosit in amenajari interioare, iar daca ne uitam la fotografii, intelegem de ce.

Acestea fiind spuse, iti urez succes in decorarea locuintei, indiferent daca alegi o decorare mai ampla sau optezi pentru schimbari mai mici. Adu primavara in casa ta!

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page